Szoftvertesztek,újdonságok az IT világából

Chris Review 25.1

Update!! Google+

Ezentúl ITT is megtaláltok. Sokak számára még új, még nem teljesen kiforrott az oldal, de úgy néz ki egyre népszerűbb lesz. Ha esetleg nem tudnátok kapcsolódni, írjatok egy kommentet a Gmail címetekkel vagy írjatok a chris020891@gmail.com email címre és meghívással már csak sikerül kapcsolódnotok. :-)

 

Minden jót,

Sziasztok!

Címkék: google update plus

Windows 8

 

Van aki már tudja és van aki még csak hallott róla. De mikor jelenik meg és mikor lesz hivatalos béta verzió?

Folyamatosan olvasom a friss infókat a Windows 8 kapcsán és most kezdenek körvonalazódni a dolgok. Az első amit meg kell jegyeznem, hogy az első képek a design-ról tetszettek, de most hogy hivatalos videó is készült róla, valahogy kezd elmenni a kedvem ettől az új Windowstól. Ugyanis a Windows Phone 7 felületével mutatták be (természetesen más funkciókkal felszerelve), táblagépen. Nos ha ez lesz az asztali megoldás is, akkor köszönöm, nem kérek belőle! 

Tovább olvasom

A legjobb ingyenes programok (Extra!! Blog és vlog)

 Extra!! Blog és vlog:

Bloggereknek van egy jó,YouTuber-eknek pedig egy kicsit rossz hírem.

A jóhír az,hogy van asztali megoldás blogok írására,mégpedig a Windows Live Writer.Támogatja a Windows Live, WordPress, LiveJournal, Typepad, Blogger, és még sok más blog oldal használatát.Egyelőre nem mondanám azt,hogy a 2011-es verzió jó döntés lenne,főleg azoknak nem,akik Windows XP-t használnak,ugyanis ez sajnos csak Windows Vista/7-n működik. De nem kell elkeseredni,a 2009-es még mindig tökéletesen használható,vagy legalábbis még elérhető. Mivel a hivatalos honlapon már nincs kitéve,itt egy link,ahonnan ez beszerezhető: 

http://filehippo.com/download_windows_live_writer/8306/.

Sajnos az indás és egyéb magyar blogos szolgáltatásokhoz még mindig a böngészőből való irogatás marad,de minden másra ott a Live Writer. Nagyon hasznos,teszteltem és ajánlom.

A vlogról pedig csak annyit szeretnék írni,hogy sajnos minden próbálkozásom ellenére,egyetlen uploaderrel sem sikerült feltöltenem videót YouTube-ra.Volt egy,ami működött valamennyire,de szerintem a pár kbit/s nem megfelelő mondjuk egy HD minőségű videó feltöltéséhez. Ha esetleg találnék valamit ami műkdik,akkor arról is készítek egy rövidebb leírást. Addig is mindenkinek jó blogozást és további kellemes napot/hetet.

Sziasztok! :-)

Hamarosan új cikkek!!

 Egy hosszabb szünet után újra itt vagyok. Nemsokára folytatom a sorozatot,de egyelőre nagyon lefoglalnak egyetemi és magánéleti teendőim. Minden esetre köszönöm az eddigi látogatóknak,hogy megnézték az oldalam!

Mindenkinek jó blogozást,olvasgatást kívánok! Talán a következő pár napban sikerül összehoznom az új cikket,úgyhogy várjatok türelemmel. :-)

Elöljáróban annyit,hogy folytatódik az előző két sorozat (Legjobb ingyenes... és Rendszer tuning) és azthiszem a Microsoft böngészőjének új verziója (IE 9) is megér egy dícséretet.Még csak béta,de mindenképpen változást hoz az eddigi változatokhoz képest. :-D

Ameddig érkeznek az új cikkek,regisztráljatok nyugodtan a fórumra és beszélgessetek mindenről,ami érdekel :-)

2010\09\15 christianbute

A rendszer teljesítményének növelése

Végre elérkezett a várt cikk a Windows gyrosabbá tételéről.Ez XP-re és XP-nél újabb rendszerekre is vonatkozik.Ahol eltérés lenne némely lépéseknél,ott jelzem majd,de legnagyobb részt mindegyiknél ugyan az az eljárás.És most nézzük hogyan javíthatunk a teljesíményen:

Tovább olvasom
2010\08\30 christianbute

A legjobb ingyenes programok (második rész)

Az előző részben a Firefox 4 harmadik béta verziójáról beszéltem,és hogy ez hamarosan végleges verziószámot is kap.Mint kiderült,egy-két hónap eltolódással,de ez nem ad okot az aggodalomra.A cikk írása óta ugyanis megjelent a béta 4,amiben egy böngésző fül kezelő is helyet kapott.Akik szeretik egy program minden funkcióját kipróbálni,azoknak ajánlom ezt az új bétát. :-)

Na de visszatérve eredeti témánkhoz:  email-ek és azonnali üzenetküldés,mikroblog frissítés,blog/vlog.Sokan vannak úgy,hogy jó volt kipróbálni,mégsem az internet az elsődleges hobbijuk,de nem zárkóznak el attól,hogy néha használják azt.Vannak olyanok is,hogy szeretnek sokáig böngészni,esetleg emaileket küldenek rokonoknak,ismerősöknek,stb. A csevegő programok segítségével akár beszélgethetnek is.A harmadik kategória még ennél is tovább megy és közösségi oldalakon járkál,mikroblogokat ír. Sok mindent teszteltem,sok mindent láttam,sok embertől hallottam,milyen programokat kedvelnek az internettel kapcsolatban.

Tovább olvasom
2010\08\17 christianbute

A legjobb ingyenes programok (első rész)

Amint azt már azt a bevezetőben leírtam,az emberek nem szeretik,ha egy program,amely elméletben kevés memóriát használ ki (egyes esetekben akár processzor terhelésről is beszélhetünk),a valóságban mindent megtesz annak érdekében,hogy az legyen gépünk elsődleges és egyetlen fontos programja. Az is lényeges számunkra,hogy mindez teljesen ingyen legyen használható.

Egyesek a torrentekre és a warezre esküsznek,mások inkább (és ez a lényegesebb) freeware és nyílt forráskódú szoftvereket szereznek be.

Mi az ami manapság szinte minden ember házában megtalálható,és egyre nélkülözhetetlenebbé válik? Természtesen nem a számítógépre,hanem az internetre gondolok.De hogyan tudjuk úgy kihasználni az internet lehetőségeit,hogy böngészés,levelezés vagy csevegés közben ne azzal kelljen törődnünk,hogy a sebesség korlátozódik?

Tovább olvasom
2010\08\10 christianbute

A legjobb ingyenes programok (bevezető rész)

Bár sokan már megengedhetik maguknak,hogy két vagy több magos processzorral rendelkező gépük legyen,mégis hiszem,hogy nem szeretnék,ha például egy levelező szoftver,egy chatelő,vagy bármi más,ami állandóan be van kapcsolva,lefoglaljon több memóriát,mint az a szoftver vagy játék,amit legtöbbet használnak.

Tovább olvasom
2010\08\10 christianbute

Első bejegyzésem

Üdv. mindenkinek!

Mivel még csak épp hogy elindult a blogom,ezért nem készültem semmilyen különösebb bejegyzéssel,úgyhogy engedjétek meg,hogy csak néhány szóban beszéljek magamról és a blogot is bemutassam. Bemutatkozom.Büte Levente Krisztiánnak hívnak.Nagyváradon,Romániában élek. Nagyon foglalkoztat az informatika világa,főként a PC optimalizálása érdekel szoftver szinten,de szívesen tetsztelek egyéb szoftvereket is,amikről úgygondolom,hogy érdemes velük foglalkozni.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása